top of page

Ons verhaal.

Sinds kindsaf is Wim gebeten door het koevirus.  Er gaat geen dag voorbij zonder dat hij voor al zijn kalfjes & koetjes gezorgd heeft.  Als klein jongetje wist hij zeer goed dat dit zijn droomjob was.  Dit in combinatie met de passie van Petra, vers en natuurlijk (h)eerlijks bereiden, is de ideale match voor De Laerhoeve.

 

Zo ontstond melk - & zuivelverwerkingsbedrijf De Laerhoeve’ uitgebaat door Wim & Petra waar liefde & zorg voor de koeien voorop staat

Samen met onze ouders & kinderen zijn we een hechte familie met een grote liefde voor koeien.  Elke dag zorgen we met zeer veel passie voor onze gevlekte dametjes.  Ja het zijn echte dametjes met elk hun eigen karakter.  Die passie zet zich om in gelukkige koeien en gelukkige koeien geven lekkere melk vol juiste vetten & eiwitten! 

Wij hebben een melkveebedrijf met ruim 150 melkkoeien.
In onze, in 2012 gebouwde, nieuwe stal hebben de koeien veel bewegingsvrijheid, ruime ligplekken en volop licht en frisse lucht.
De koeien worden gemolken door de melkrobot, waarbij elke koe haar eigen ritme heeft.

Onze stal heeft een dichte vloer die zorgt dat er geen gas ontsnapt.  De dichte vloer wordt  een aantal maal per dag met een mestschuif proper gemaakt.  Dankzij een pocketvergister maken wij van mestgassen van onze dametjes elektriciteit die we dan weer gebruiken om onze machines zoals de melkrobot te laten draaien.

 

Elke dag zijn we in de weer en nemen we beslissingen die invloed hebben op onze dieren maar ook het land dat we bewerken.  Dit proberen we telkens met het grootst mogelijke respect voor de natuur te doen.  Wat we zaaien oogsten we en daarvan kunnen we onze koeien eten geven.  Dus zijn alle beslissingen betreffende bemesting, ploegen, zaaien, oogsten,…. telkens in functie om een mooie oogst te hebben maar ook te zorgen dat ons land nog lang na ons gebruikt kan worden…….. zodat daar nog hééél lang het allerlekkerste eten op mag groeien.

bottom of page